Hoe werkt de Nationale Hypotheek Garantie

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een garantieregeling van de overheid voor kopers van een woning. Als je een woning koopt met een NHG-hypotheek, dan heb je de zekerheid dat je hypotheek wordt afgelost als je in financiële problemen komt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je je baan verliest of als je ziek wordt.

De NHG is bedoeld voor mensen die een woning kopen met een lagere inkomensgrens. Als je aan de inkomensgrens voldoet, dan kun je bij een aantal hypotheekverstrekkers een NHG-hypotheek afsluiten. De NHG geldt voor woningen tot een bepaald bedrag. Dit bedrag is afhankelijk van de regio waarin je woont.

Hoe werkt de nationale hypotheek garantie

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor de NHG. Zo moet je bijvoorbeeld voldoen aan de inkomensgrens en mag de koopsom van de woning niet te hoog zijn. Ook moet je voldoen aan de voorwaarden van de hypotheekverstrekker, zoals bijvoorbeeld een bepaalde leeftijd of het hebben van een werkgever.

De NHG is een goede manier om zekerheid te krijgen als je een woning koopt. Zo heb je de zekerheid dat je hypotheek wordt afgelost als je in financiële problemen komt en hoef je je geen zorgen te maken over het verliezen van je woning. Als je aan de voorwaarden voldoet, dan is het afsluiten van een NHG hypotheek zeker de moeite waard.

Er zijn echter ook een aantal nadelen aan de NHG. Zo betaal je vaak een hogere rente voor een NHG-hypotheek dan voor een hypotheek zonder NHG. Dit komt omdat de hypotheekverstrekker meer risico loopt als je een NHG-hypotheek afsluit. Ook kan het zijn dat je beperkt bent in de keuze van de hypotheekverstrekker, omdat niet alle hypotheekverstrekkers NHG-hypotheken aanbieden.

Al met al is de NHG een goede manier om zekerheid te krijgen als je een woning koopt. Als je aan de voorwaarden voldoet, dan is het afsluiten van een NHG-hypotheek zeker de moeite waard. Het is wel belangrijk om goed te kijken naar de kosten van een NHG-hypotheek en te vergelijken met andere hypotheekvormen om te bepalen wat het beste bij je past. Zo kun je er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt voor jouw situatie.

Ga je binnenkort een woning kopen of verkopen?

Wist je dat de kosten die je betaalt aan de makelaar enorm verschillen? Door makelaars uit je regio te vergelijken bespaar je eenvoudig duizenden euro’s. Het is 100% gratis, dus gun jezelf deze besparing en vraag binnen 2 minuten 3 vrijblijvende offertes aan.

Makelaarsoffertes.com is eigendom van Dutch Blue B.V. - KvK nummer 39077372