Mag ik de vraagprijs van mijn woning verhogen tijdens de onderhandeling

Mag ik de vraagprijs van mijn woning verhogen tijdens de onderhandeling

Mag ik de vraagprijs van mijn woning verhogen tijdens de onderhandeling?

Wanneer u in onderhandeling treedt met een potentiële koper bent u te allen tijde vrij om uw bod te verhogen of te verlagen.

Bijvoorbeeld wanneer u merkt dat uw vraagprijs te laag ligt vergeleken met vergelijkbare woningen of wanneer u merkt dat er meer potentiële kopers zijn waardoor uw verkoopprijs hoger uit kan vallen. Daarnaast mag de koper zijn bod ook verlagen tijdens de onderhandelingen.

Wanneer er een tegenbod uitgebracht wordt vervalt namelijk het eerder geplaatste bod, het is daarom ook niet mogelijk om in te gaan op een eerder, en mogelijk hoger, bod.

Naast de prijs kunnen andere aspecten van de koopovereenkomst ook van belang zijn tijdens de onderhandeling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ontbindende voorwaarden of de opleveringstermijn van de woning. Deze factoren kunnen in het onderhandelingsproces door beide partijen gewijzigd worden.

De strekking van deze voorwaarden met daarbij het bod kunnen doorslaggevend zijn in het onderhandelingsproces. Wanneer u als verkoper flexibel bent met bijvoorbeeld de opleveringstermijn kan dit een positieve invloed hebben op de onderhandelingen, dit kan ook invloed hebben op de verkoopprijs en de snelheid waarop uw woning verkocht wordt. Beheershop kan u helpen bij het voeren van onderhandelingen en het opstellen van een goede vraagprijs.

Makelaarsoffertes.com is eigendom van Dutch Blue B.V. - KvK nummer 39077372