Moet ik een bod accepteren wanneer de vraagprijs geboden wordt?

Moet ik een bod accepteren wanneer de vraagprijs geboden wordt?

Moet ik een bod accepteren wanneer de vraagprijs geboden wordt?

Wanneer de vraagprijs geboden wordt voor uw woning bent u niet verplicht de woning te verkopen.

De vraagprijs moet gezien worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Wanneer de vraagprijs geboden wordt kunt u er als verkoper voor kiezen om het bod te aanvaarden, af te wijzen of om een tegenbod te doen.

U kunt er ook voor kiezen om te wachten met reageren wanneer u hogere biedingen verwacht of bezichtigingen af wilt wachten, er is geen wettelijk vastgestelde reactietermijn voor het reageren op biedingen.

Naast het bod kunnen zaken rondom oplevering van de woning of ontbindende voorwaarden ook van doorslaggevend belang zijn bij het al dan niet aanvaarden van het bod. Denk hierbij aan de opleverdatum, een gewenste bouwkundige keuring of de geëiste ontbindende voorwaarden (bijvoorbeeld koop onder voorwaarden van verkoop eigen woning.)

Het is aan te raden om na te denken over deze factoren wanneer u uw huis in de verkoop plaatst; onder welke voorwaarden gaat u akkoord met een bod en op welke manier steekt u de onderhandelingen met een partij in? Uw makelaar kan u erbij helpen om deze factoren duidelijk te krijgen en de juiste stappen te zetten in dit proces van onderhandelingen.

Makelaarsoffertes.com is eigendom van Dutch Blue B.V. - KvK nummer 39077372