Wanneer ben ik in onderhandeling

Wanneer ben ik in onderhandeling

Wanneer ben ik in onderhandeling?

Veel mensen denken dat de onderhandelingen omtrent een woning gestart zijn wanneer er een bod is uitgebracht, dit is niet het geval. Wanneer er een bod uitgebracht wordt op uw huis bent u niet meteen in onderhandeling.

U bent pas in onderhandeling met de bieder wanneer u reageert op het uitgebrachte bod door een tegenbod te doen of wanneer u expliciet aangeeft dat de onderhandeling is gestart. U bent dus nog niet in onderhandeling wanneer uw makelaar aangeeft dat het bod besproken gaat worden.

U bent als verkopende partij niet verplicht om met de eerste bieder in onderhandeling te gaan. Wanneer er meerdere bieders zijn kunt u er voor kiezen om met een van de twee partijen in onderhandeling te gaan. Wanneer de onderhandelingen met partij een tot niets leiden kan de onderhandeling met partij twee gestart worden en andersom.

U kunt er ook voor kiezen om met beide partijen te vragen om een uiterst voorstel te doen.

Er is geen vaste termijn waarbinnen er op een bod gereageerd moet worden, u bent dus vrij om te wachten met reageren, bijvoorbeeld tot het moment waarop er meerdere bezichtigingen hebben plaatsgevonden of wanneer u verwacht dat er meerdere biedingen zullen binnenkomen.

Makelaarsoffertes.com is eigendom van Dutch Blue B.V. - KvK nummer 39077372